Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Εκδρομές Αυγούστου 2024

  



Κυριακή       4/8      Στενή

Στρόπωνες

09:00 π.μ.

ΒΡ Αφιδνών

Πέμπτη 22/8
έως
Δευτέρα 26/8

Βάλια Κάλντα

Πίνδος






πληροφορίες στο τηλέφωνο
εκδρομικού της λέσχης
(6936493066)







Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Δεκαήμερη Απόδραση σε 4 χώρες! (Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία) Ιούνιος 2024

 



~φώτο άλμπουμ~



Από την επίσκεψη της ΛΕ.Φ.ΚΑ στο μουσείο Srebrenica Genocide Memorial Exhibition.

 Η τεράστια αφίσσα στην καρδιά του Σαράγεβο, της Βόσνιας μάνας με την επιγραφή "ΕΙΣΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ (ΥΟU ARE MY WITNESS)", καλεί τους περαστικούς να εισέλθουν στο χώρο, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των 8.000 θυμάτων (ανδρών κι εφήβων μουσουλμάνων), που σφαγιάστηκαν την 11η Ιουλίου1995 στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

 Ενας κόμπος στον λαιμό με το που εισέρχεσαι. Αναρρίθμητες φωτογραφίες νεκρών ανδρών, κυρίως νέων (έφηβα παιδιά ακόμα) καλύπτουν τους τοίχους του μουσείου κι ο πόνος της βόσνιας μάνας/γυναίκας/γιαγιάς/αδελφής/κόρης, που έμεινε να ψάχνει στους ομαδικούς τάφους τον δικό της άνθρωπο ή να θυμάται το βλέμμα του 16 χρονου παιδιού της την ώρα που το παίρναν για εκτέλεση, γίνεται και δικός σου λυγμός και σπαραγμός, παγκόσμιος, γιατί η καρδιά της μάνας/γυναίκας δεν έχει χρώμα και σύνορα.

 Ο επισκέπτης κάθεται στους πάγκους, παρακολουθεί σε βίντεο 15 λεπτών όλη τη φρίκη, γίνεται μάρτυρας, τα δάκρυα των ντόπιων, των τουριστών και των περαστικών όλων των εθνών και χρωμάτων, που παρακολουθούν το βίντεο μπερδεύονται στο πάτωμα κι αν είχαμε μία κουτάλα κι ανακατεύαμε αυτόν τον ζωμό, τα σύνορα κι όλα αυτά που δήθεν χωρίζουν τους ανθρώπους θα χάνονταν με μιας.

 Η ΛΕ.Φ.ΚΑ συνεχίζει την πορεία της. Κατευθύνεται στο ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι το τούνελ που έσκαψε ο βόσνιος στρατός κατά την πολιορκία του Σαράγεβο επί 1.425 ημέρες, κάτω από το αεροδρόμιο. Από εκεί διακινούνταν μυστικά στην κατεχόμενη πόλη η ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα και φάρμακα για τους κατοίκους) και όπλα για τους υπερασπιστές της πόλης.

 Διασχίσαμε το επισκέψιμο, επισκευασμένο κομμάτι του και ένα μικρό μέρος από το αυθεντικό, στο οποίο δεν υπάρχει καμμία παρέμβαση και οι φωτογραφίες των νεκρών στον περιβάλλοντα χώρο και οι σκηνές από τους διάσπαρτους ακροβολισμένους στη πόλη μαχητές, που εκτελούσαν βόσνιους μικρούς και μεγάλους μας κράτησαν εκεί, χαμένους στο χρόνο να κοιτάμε, να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να μοιραζόμαστε την θλίψη μας για όλα τα θύματα, όλων των αιματοκυλισμένων χωρών, που οι ξένες δυνάμεις (οι προστάτες των λαών) φροντίζουν για το καλό τους.

 Αποδεδειγμένα για τη ΛΕ.Φ.ΚΑ το ταξίδι έχει νόημα, αν πίσω από την όμορφη φύση και τα περίτεχνα κτίρια παραμερίσει την τουριστική κουρτίνα και βρεθεί σε τόπους σημαντικούς για τον άνθρωπο, σε κάθε τόπο, που τυχόν θηριωδίες αμαύρωσαν την ανθρωπότητα, όπως για παράδειγμα στο Αουσβιτς, που η ΛΕ.Φ.ΚΑ επισκέφθηκε προ ετών, διότι δεν είμαστε ποτέ αδιάφοροι για όλα αυτά.

 Όπου κι αν πάμε διαπιστώνουμε, ότι όλοι οι τόποι έχουν να διηγηθούν ιστορίες, που δεν περιλαμβάνονται στα μενού των "εστιατορίων" για τουρίστες! Αυτή την τροφή αναζητάμε, την εκτός "μενού", αυτή που μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε ολόκληρες οροσειρές για να τη γευτούμε. Ραντεβού ΛΕ.Φ.ΚΑ στα επόμενα δύσκολα περάσματα!

 "Οι τροχοί μας δεν έχουν σύνορα"


~φώτο άλμπουμ~



Παραλία Βαρνάβα, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

 

~φώτο άλμπουμ~



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Εκδρομές Ιουλίου 2024

  

 

Κυριακή 7/7
Παραλία Βαρνάβα

10:00 π.μ.

παράδρομος Αγ. Στεφάνου
χώρος στάθμευσης αρτοποιείων

Κυριακή 14/7Αρκίτσα
09:00 π.μ.

ΒΡ Αφιδνών

Κυριακή 21/7Κρύα Βρύση
Εύβοια

09:00 π.μ.

ΒΡ Αφιδνών

Κυριακή 28/7
Αγ. Απόστολοι

10:00 π.μ.

παράδρομος Αγ. Στεφάνου
χώρος στάθμευσης αρτοποιείων







Σέσι-Άνω Σούλι-Γραμματικό, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

 


~φώτο άλμπουμ~



Λιμνιώνας Ευβοίας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

 


~φώτο άλμπουμ~



Αυλίδα-Ερέτρια, Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

 


~φώτο άλμπουμ~



Μεγάλο Πεύκο, Κυριακή 26 Μαΐου 2024

 

~φώτο άλμπουμ~