Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Blues Cargo live ΛΕ.Φ.ΚΑ (ΑΝΤΙΘΕΣΗ) το Σάββατο 1η Νοέμβρη





 Όλα ξεκίνησαν από μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα το 1984.
 Ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, γνωρίζεται με τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για την blues έκφραση, φτιάχνουν τους JUKE BLUES.
 Παίζοντας σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και τζαμάροντας με άλλους μουσικούς, γνωρίζονται με τον Στέλιο Γαβριηλίδη (τύμπανα) και αλλάζουν το όνομά τους σε BLUES MACHINE. 
 Στα 1987 μπαίνει στην παρέα και ο Στέλιος Ζούζουλας (κιθάρα), μέλος τότε των ATHENS BLUES BAND του Γιάννη Βεζύρη (Dr JOHN) και το νέο σχήμα βαφτίζεται σαν BLUES CARGO.
Γεμάτοι μουσικές ανησυχίες, αρχίζουν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό blues και να πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις, παίζοντας στα γνωστά τότε live στέκια (Café Pallete, An Club, Kέντια κ.α.).
 Στην πορεία του χρόνου, με τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και την επαρχία,σε χώρους όπως Ρόδον,Λυκαβητό,Άχ Μαρία,Κεντρί, Blues Hall,Μύλος,Hi Hat,κλπ αναγνωρίζονται σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της Αθήνας και διευρύνουν τον ορίζοντά τους συνοδεύοντας Αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES σαν τους:
LOUISIANA RED, LURRIE BELL, BIG TIME SARAH, EDDIE C. CAMPBELL, GUITAR SHORTY, LEFTY DIZZ, BYTHER SMITH, ANGELA BROWN, LOVIE LEE, JEAN CAROLL, MAXINΕ HOWARD, UP-WILSON, SWEET BETTY, JIMMY MORELLO, JANNICE HARRINGTON, BLIND MISSISIPI MORRIS, JUKE,MICHAEL DOTSON,JOLLY JUMPER & BIG MOE, and NELLIE TIGER TRAVIS, MICHAEL DOTSON, MATTHEW SKOLLER.
 Και ανοίγοντας της συναυλίες των:
JOHN MAYAL BLUESBREAKERS, JOHN HAΜMOND, NICK GRAVENITES / JOHN CIPPOLINA BAND, BIG TOWN PLAYBOYS, FERNEST ARCENAUX & THE THUNDERS.
 Με πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ, κυκλοφορούν στα 1993 την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «First Delivery», που αποτελείται μόνο από συνθέσεις του γκρουπ, και συγκεντρώνουν άριστες εντυπώσεις και κριτικές.
 Στις αρχές του 2009 κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο <<Delayed Delivery>> που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικότερα από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κύρους <<Blues Review>>. 
 Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι BLUES CARGO βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το Σικάγο.
 Οι BLUES CARGO παρουσιάζονται πλέον με την εξής σύνθεση:
Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), Γιώργος 
Λαγογιάννης ή Ορέστης Βαβίτσας (πλήκρα), Μπάμπης Τσιλιβίγκος (σαξόφωνο), Τόλης Γούλας(τύμπανα).
Πληροφορίες




εκδρομές Νοεμβρίου 2014

Κυριακή 2/11Νέα Μάκρη10:30 π.μ

Λ. Πεντέλης
κόμβος Αττ. Οδού
Κυριακή 9/11Δημητσάνα09:00 π.μ.

Περίπτερο
Χαϊδαρίου
Κυριακή 16/11Αγ. Μηνάς10:30 π.μ.

BP Αφιδνών
Κυριακή 23/11Λίμνη Ηραίου

Σχίνος
10:30 π.μ.

Περίπτερο
Χαϊδαρίου
Κυριακή 30/11Όρμος Σαράντη09:30 π.μ

BP Αφιδνών

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Νατάσα Μωυσόγλου live στη ΛΕ.Φ.ΚΑ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ 4/10/14


  Η Νατάσα το βράδυ του Σαββάτου, ήταν συγκλονιστική και άμεση, όπως πάντα!!!
 Μας μάγεψε και μας θύμισε τον τρόπο, με τον οποίο ένας αληθινός καλλιτέχνης μπορεί να σαγηνεύσει και να παρασύρει το κοινό του στο μουσικό του ταξίδι, με όχημα τη φωνή και τη συνοδεία ενός μόνο οργάνου...., στην προκειμένη περίπτωση, του πιάνου!
 Στο δεύτερο μισό της συναυλίας, δίπλα της βρέθηκε ο Αλέξανδρος, μέλος της ΛΕΦΚΑ-ΑΝΑΣΑ & της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ, με την κιθάρα του, που μας χάρισαν απίστευτες στιγμές συγκίνησης και ευαισθησίας!!! 
 Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά γι' αυτή την ανεπανάληπτη νύχτα...που κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί!!!